6та џипијада во Мариово

0
290

Рано изутрина.Зборно место, Новачка општина.Се чека стартото на 6та по ред џипијада „Џип турнеа Мариово 2015″

Лазар Котвески градоначалник на општина Новаци вели дека 70 тината учесници од разни делови на земјава и странство навистина ќе има што да видат на оваа тура низ пределот на Мариово.

OLI_NOVACI_DZIP_008.jpg

Организаторот смета дека има што да им се понуди на учесниците на оваа џип турнеа.

Митко Крствески организтор на Џип турнеатаја посочи целата рута на движење местата за престој, одмор и преспивање во текот на двата дена колку што трае оваа џип турнеа.

OLI_NOVACI_DZIP_006.jpg

И годинава покровител на оваа манифестација е општина Новаци.

Без коментари

LEAVE A REPLY