Австрија му забрани влез во земјата на турскиот министер за економија

0
613

Турскиот министер за економија Нихат Зајбекчи, кој требаше да присуствува на неколку собири во Австрија по повод годишнината од неуспешниот обид за преврат во Турција, доби забрана за влез во земјата, соопшти австриското министерство за надворешни работи.

Според претставници на министерството, посетата на турски министер поради учество на вакви собири би претставувало „закана за јавниот ред и безбедноста во Австрија“.