Актуел

Актуел

0 587

Хуманитарката од Велес, Ленче Здравкин која својата куќа во Велес ја отвори за бегалците како прифатилиште, сега секојдневно доаѓа во прифатниот камп во Гевгелија...

0 204

Што е TED и како истиот да се доближи до македонската интелектуална младина? Интерактивна дискусија на тема, современиот дигитален свет, поинаква перспектива и начин...

0 174

Пред 19 години, некогашното село Могила, доби статус општина на 12 септември. Денеска горди на оваа општина, градоначалникот и жителите, организираа неколку активности со...

0 788

Во десетте дена на претстојниот 36. Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ во Битола ќе бидат прикажани 215 филмови. На 18 септември фестивалот...

Secured By miniOrange