Latest news
Ритамот на градот

Ритамот на градот

0 2725

Во Центарот за култура по повод 70 години од формирањето на државното музичко училипте Битола, се одржа голем концерт. Јубилејот ќе се слави во текот...

0 2023

Лидерот во музичкиот простор во пелагонискиот регион, Радио 106 одбележа 24 години постоење. На 14 ти февруари, 1993 започна приказната за најслушаното радио во регионот. Примарна...

0 404

Со македонска музика и поезија во ресторанот Грне, беше одбележан празникот Св.Трифун, но и Св.Валентин. За атмосферата во ресторанот се погрижи битолскиот актер Петар Горко,...

0 234

Изложбата „Европскиот контекст на словенечката ликовна уметност“ беше отворена во НУ.Завод и музеј Битола, во рамки на Меѓународното графичко триенале Битола. Изложбата е посветена на...

SOCIAL

16,108FansLike
929FollowersFollow
0SubscribersSubscribe