Светот денес

Светот денес

0 258

Бугарските гласачи излегуваат на трети избори во последните четири години, но анкетите покажуваат дека исходот ќе биде повторно крајно неизвесен и дека политичка стабилност...

0 28

Во италијанскиот главен град Рим утре ќе се одржи самит на Европската унија на кој треба да се роди нова ЕУ со 27 членки. Според дипломатски...

0 41

Тригодишно девојче од Атланта, при средба со папата Франциско, успеа да му ја тргне капата и да го насмее него, но и сите присутни...

0 28

Американскиот Сенат во идната недела ќе гласа за одобрување на обидот на Црна Гора да стане нова членка на НАТО, изјави лидерот на мнозинството...

Secured By miniOrange