“Доста ги трпевме Вашите хирови”- порака на актерите

0
6555

После објавувањето на наградите на 52- то издание на македонскиот театарски фестивал Војдан Чернодрински, на сцена излегоа актерите на Прилепскиот театарски ансамбл кои поклонувајќи и се на публиката истакнаа:

– Овој фестивал е поголем од сите нас.
Во историјата ќе останат сите ваши одлуки, но исто така кај публиката и целата театарска фела ќе останат во меморијата сите ваши хирови и лични интереси.
Оваа публика заслужува многу повеќе.
Со надеж дека нештата во Македонскиот театар ќе тргнат на подобро, се поклонуваме на нашата публика која останува единствен наш меродавен оценувач.

 

Без коментари