Грчка крајбрежна стража спаси 61 илегален мигрант

0
348
Властите добиле сигнал дека има брод во опасност, по што траектот и грчка крајбрежна стража нашле голем чамец со мигранти во него, кој почнал да тоне. Сите мигранти, меѓу кои имало и многу деца, се спасени.

Грчка крајбрежна стража и траект „Блу стар 1“ денес спасија 61 илегален мигрант во морето во близина на Митилена.

Властите добиле сигнал дека има брод во опасност, по што траектот и грчка крајбрежна стража нашле голем чамец со мигранти во него, кој почнал да тоне. Сите мигранти, меѓу кои имало и многу деца, се спасени.

Во меѓувреме, фериботот „Елефтериос Венизелос“ со 2.492 мигранти од Митилена пристигна на пристаништето Пиреја.

Властите ги преземаат сите неопходни мерки за безбедно спроведување на мигрантите.

Без коментари

LEAVE A REPLY