Грција преговара за трет пакет помош

0
375

Грција и нејзините  меѓународни кредитори продолжуваат да преговараат за третиот пакет помош.

Грчките министри за финансии и економија, денеска во Атина преговараа со претставниците на Европската Централна Банка, Меѓународниот Монетарен Фонд и Европскиот Стабилизационен Систем.

Станува збор за пакет во помош во вредност од 85 милијарди евра во наредните три години.

Се очекува оваа помош кредиторите да ја одобрат до 20 август.

Без коментари

LEAVE A REPLY