Како изгледа еден ден кога се покриваат избори!

0
569

Локалните избори завршија, барем што се однесува за Битола и други градови во Македонија. Вториот круг е 29 октомври.

Граѓаните односно гласачите преку медиумите имаа можност како и на секој изборен циклус да гледаат се што се однесува на предизборието и на денот на гласањето.

Се гледаат, слушаат и читаат изјавите, ветувањата, претставувањата на кандидатите, платфромите и се она што ги придружува речиси сите избори.

Но, што прават новинарите, како тие ги покриваат изборите, со што се соочуваат, како изгледа еден нивни работен ден среде кампања и сл.

На оваа тема во серија интервјуа разговаравме со колеги од Битола.

Денешното интервју со новинарката Емилија Мисирлиевска.