Концерт на руски уметници во Битола

Концерт на руски уметници во Битола

Во рамките на проектот „Амбасада на Мајсторство“ Санктпетербуршкиот Дом на музика со поддршка на Министертвото за култура на Руската Федерација и Центарот за култура Битола го органзиираат концертот на популарното руско дуо на саксофонистот Владимир Устјанцев и пијанистот Алексеј Мељников.

Пијанистот Мељников е лауреат на меѓународниот конкурс во Јапонија во 2015 тата година.

Сакософонистот Устјанцев е победник на меѓународниот конкурс на саксофонисти во Либек Германија  2014 тата година но и на повеќе меѓународни натпревари.
Во рамките на уметничкото гостување во Македонија уметниците ќе настапат и во   Скопје и Прилеп.
Сите концерти почнуваат во 19 часот. Влезот на концертите е слободен.

Коментарите се затворени.