Мистеријата за босанските пирамиди презентирана пред битолчани

Мистеријата за босанските пирамиди презентирана пред битолчани

Мистеријата за босанските пирамиди од 2005 тата година, се повеќе го привлекува вниманието на светската јавност.Во Битола свое предавање на оваа тема пред многубројните присутни имаше д-р. Семира Османагиќ.

 

– Повеќе од стотина години нè учат дека пирамидите се градени само во Египет и Мексико, и тоа како гробници или како церемонијални места за жртвување. Тоа не  е вистина. Пирамидите се присутни на сите континенти во светот и многу независни истражувачи го имаат докажано тоа користејќи ги најновите сателитски, георадарски и геотермални инструменти и методи, и со тоа ја отвараат вратата на новата вистина и новата историја за Пирамидите во Светот- вели за Тера телевизија д-р Семир Османагиќ, научник и истражувач.

Османагиќ ги има истражувано пирамидите во Перу, Хондурас, Мексико, Салвадор, Боливија, Кина, Маурициус, Гватемала и многу други земји во светот. Во 2005 година ги открива Босанските Пирамиди во Високо, поради што е и примен во Руската Академија на Природни Науки како најмлад член на таа институција во која се наоѓаат и неколку десетина истакнати добитници на Нобеловата награда. После потврдата на истакнати египетски научници за постоењето на Пирамидите во Босна, тој патува низ целиот свет и предава за Босанските Пирамиди.

Повеќе од разговорт со д-р.Семир Османагиќ во видеото во продолжение.

 

Коментарите се затворени.