Пензијата се зголемува за 621 денар

0
396

На петти октомври годинава ќе биде исплатена септемвриската пензија која е зголемена за 621 денар за секој пензионер. Од следната година предвидено е за уште пет проценти да биде зголемена социјалната и постојаната парична помош.

Ова го соопштија министрите за финансии и за труд и социјална политика Зоран Ставрески и Диме Спасов. Зголемувањето на пензиите и на социјалната помош е целосно буџетирано за 2016 година. Средствата за овие зголемувања се обезбедени и ќе бидат на време исплатени. За зголемување на социјалната помош во буџетот за 2016 година обезбедени се 28,2 милиониденари. За зголемување на постојаната парична помош обезбедени се 8,7 милиони денари.

Без коментари

LEAVE A REPLY