Пет воза со мигранти заминале кон Табановце

0
251

Три редовни и два вонредни воза со мигранти вчера се упатиле од железничката станица во Гевгелија кон Табановце. Полицијата, според очевидци, контролирано, во неколку наврати пуштала по 200-300 мигранти кои од дивиот премин на македонско-грчката граница се упатувале кон железничката станица во Гевгелија. Припадници на АРМ синоќа поставувале и дополнителна заштитна ограда. Мигрантите на неколкупати се обидоле да ја преминат граничната линија, но биле спречени од полицискиот безбедносен кордон. На мигрантите им било посочено дека изутринава ќе бидат пропуштени.

Без коментари

LEAVE A REPLY