ПМ 10 честичките се вратија и во Битола, Тетово и во Скопје

0
409

Почна грејната сезона, почна и веќе вообичаеното загадување на воздухот со ПМ10 честичките и 4-5 пати поголема концентрација од дозволената во Скопје, Тетово, Кичево, Битола…

Мерните станици за квалитетот на воздухот на Министерството за животна средина покажуваат дека како што се приближува грејната сезона, така одат и графиконите за присуството на ПМ10 честичките во воздухот.

Без коментари

LEAVE A REPLY