Повисоки пензии од септември

0
699

Премиерот Никола Груевски денес е во работна посета на охридскиот регион. Одговарајќи на новинарско прашање тој потенцира дека септемвриските пензии ќе бидат зголемени за пет проценти.

Тој посочи дека зголемувањето е програмирано во Буџетот. Се уште нема одлука за начинот на зголемување, но најверојатно, според него, ќе има линеарно зголемување што ќе значи 600 до 630 денари повисока пензија.

Без коментари

LEAVE A REPLY