Пожар кај Ротино

0
1219

Вечерва во 21:25 часот во противпожарната единица на Битола пријавен е пожар над клучката кај Ротино.

Според информациите од 193, горела трева меѓу стариот и новиот пат.

Од таму велат дека не се работи за голем пожар, но поради ветерот голем чад се ширел во реонот.

Според информациите од терен полицијата го пренасочувала сообраќајот по стариот пат.