Првиот модерен воз пристигна во Македонија

0
1226

Првиот од шесте кинески возови пристигна во Македонија, објави „Фактор.мк“. Новите возови чинат 25 милиони евра, а ги произведува кинеската компанија „CSR Corporation Ltd”.

Новите возови ќе бидат климитизирани, опремени со вакум тоалети, ќе имаат мерки за енергета ефикасност и безбедносни стандарди.

Кинеската електромоторна гарнитура во наредните месеци е предвидено да се тестира на пругата од Табановце до Гевгелија, машиновозачите да се обучат за нејзино управување, додека железничкиот сервисен персонал треба да стекне знаења за нејзино одржување.

 

Без коментари

LEAVE A REPLY