Разгледница од Битола на Euronews Discover

0
1114

Euronews Discover во епизодите Разгледници од Македонија, на 2 декември ја објави разгледницата од Битола, каде велат дека се во јужниот дел на Македонија во Битола.

Новинарот меѓу другото ја споменува како што вели историската пешачка улица долга речиси еден километар Широк сокак.

Руча на терасата на хотелот Епинал, а во разгледницата од Битола споменува дека Битола е вториот по големи град во Македонија, после главниот град Скопје.