Се активира УЧК во Македонија со 72 часовен ултиматум

0
1104

После казната на кумановската група, се активира УЧК во Македонија со 72 часовен ултиматум.

Во новинската агенција Лајм пристигнало известување, во име на генералниот штаб на УЧК со седиште во Скопје. Во ова известување со бр. 6, санкционирана е одлуката на судот за осудувањето на членовите на кумановската група, додека од Албанците побарано е да ги напуштат сите државни институции каде што се вработени. Се добива ултиматум од 72 часа кој започна денеска и ќе заврши во среда.

http://republika.mk