Штрајкот заврши, машиновозачите ги пуштија возовите

0
2042

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај од вчера напладне е нормализиран , јавија од Македонски Железници.

Директорот на МЖ Никола Костов, информираше дека помеѓу двете страни е постигнат договор, а само еден синдикат не го прифитал договореното.

Костов рече дека тоа било спротивно на Законот за работни односи и за одбивање работа предвидени се законски мерки, особено во време кога Македонија се соочува со мигрантска криза.

Инаку, машиновозачите ги стопираа возовите пред два дена поради неисплатени јулски плати.

Без коментари

LEAVE A REPLY