Средношколски протести во Битола

0
3831

Пред зградата на економското училиште Јане Сандански се сообраа средношколци од училиштата во Битола, на протест против како што велат албанската платформа.

Тргнале од пред средно училиште Таки Даскало, преку економското, кон гиманзијата Јосип Броз Тито, а ќе одат и пред другите средни училишта во градот.

Повеќе за ова во Актуел на Тера 16:55 и 20:55.