Стефановски за Актуел на Тера за напуштањето на РК Пелистер

0
561

Кога пристигнав наидов на тешка ситуациа, клубот беше во долгови и со само тројца младинци. Успеавме да вратиме 40.000 евра долгови на старите управи, да го организираме клубот и да изградиме млада екипа. Денес клубот никому не должи, имаме перспективна екипа и верувам дека со продолжување на систематска работа, резултатите ќе дојдат во наредните сезони. Организационо направивме многу работи важни за развојот на клубот. Ја реновиравме спортската сала, го отворивме прес-центарот и клупските простории и мислам дека Пелистер е на вистински пат во тој поглед. Преговарав со четворица ракометари да дојдат во Пелистер од следната сезона и верувам дека клубот ќе ги доведе. Исто така одпочнати се разговори за учество на клубот во СЕХА лигата со вајлд карта во една од следните сезони“, вели  Стефановски.

 

Без коментари

LEAVE A REPLY