Судскиот совет избира нов претседател

0
369
Судскиот совет денеска на седница избира нов претседател.
Откако истече мандатот на Бранко Ушковски, во игра се двајца кандидати да го наследат на местото претседател на Судскиот совет.
Потенцијални кандидати кои би можеле да го наследат Ушковски се, Зоран Караџовски и Лидија Каначковиќ.