Уште 4 неработни денови до крајот на годинава

0
413

До крајот на годината има уште 4 неработни денови. Според програмата за неработни денови на Министерството за труд и социјална политика 8 декември, вторник, по повод празникот Св. Климент Охридски ќе биде неработен за сите граѓани на Република Македонија.

Неработен ќе биде и 25 декември, петок, но само за граѓаните од католичка вероисповед, кои тогаш ќе го прославуваат католичкиот Божик.

На 22 ноември (недела) ќе се слави Денот на Албанската азбука. Овој датум е впишан како неработен ден во програмата на МТСП, но со оглед на тоа дека е недела, истиот нема да донесе продолжен викенд.

Граѓаните од турската заедница во Македонија, ќе имаат продолжен викенд бидејќи на 21 декември, понеделник ќе го прославуваат Денот на наставата на турски јазик

Без коментари

LEAVE A REPLY