Владата ќе го донесе законот за јазиците пред локалните избори

0
845

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека Владата ќе го донесе законот за јазиците пред локалните избори. Според него, со неговото донесување нема да бидат загубени гласовите на граѓаните ниту од македонската, ниту од албанската етничка заедница.Тој пред деловниот појадок со Сојузот на стопанските комори истакна и дека секој има право на еднаквост во општеството и да ја чувствува Македонија како своја.

Без коментари