„За нас се работи“ со филм за загадувањето

0
565

– Здружението за развој и активно делување и поттикнување на граѓанскиот сектор “ЗА НАС СЕ РАБОТИ” има чест да ве покани на промоцијата на првиот документарен филм “BT – TOXIC ” во рамките на проектот “Граѓанска вклученост за решавање на проблемите во животната средина” подржан од УСАИД и ФООМ.

Во документарецот учество зедоа членови од здружението”За нас се работи”, медицински лица, стручни лица од РЕК – Битола, претставници од еколошки здруженија од Македонија, претставници од министерство за животна средина, членови од здружението “Битола на точак” и претставници од институтот за јавно здравје.Сценариото е на Пеце Талевски,режија : Елеонора Венинова а продуцент: Пеце Талевски. Фимот ќе се промовира утре 27 Јануари 2016 во ноќниот клуб  Позитив со почеток во 18 часот, изјави Иван Јерчиќ од Здржението „За нас се работи“.

Без коментари

LEAVE A REPLY