Амандманската расправа за буџетот може да заврши и денеска

0
401

На осмиот ден од расправата за буџетот за 2018 во Комисијата за финансирање и буџет,  заврши општиот претрес и продолжува амандманската расправа.

Во текот на амандманската расправа, досега се прифатени амандманите поднесен од ВМРО-ДПМНЕ, кој што се однесува на субвенционирање на печки за пелети и за ТИРЗ Куманово.

Васко Ковачевски, кој од претседателот на Парламентот Талат Џафери беше назначен да претседава до Комисијата, откако пратениците од ВМРО ДПМНЕ не се појавија неколку дена на закажаните сендици, за Мета изјави дека доколку завршта побрзо со разгледувањето на поднесените 279, тогаш може да завршат и побрзо од предвидениот рок, 10 работни дена.