Американската војска се повлекува од Сирија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Американската војска почна да се повлекува од Сирија, откако е поразена терористичката група Исламска држава.

Американските војници, опрема и оружје ја напуштаат Сирија со летови, кои почнаа пред една недела.

Двајца ирачки функционери изјавија дека коалицијата предводена од САД постигнала договор да се намали бројот на персоналот на терен, првпат откако пред три години почна борбата против ИД, јавија американските медиуми.

Share.