Ангелевска нов член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПММЕ

0
1570

За нов член на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Битола е избрана битолчанката Силвана Ангелевска.

Таа е професор на Техничкиот факултет во Битола, а е член  на ВМРО-ДПМНЕ од 2002 година. Таа ја извршува функцијата претседател на Советот на Општина Битола во изминатиот состав на Советот, во период од 2011 до 2017 година. Член е на ИК на УЖ на ВМРО-ДПМНЕ од 2013 година до денес.