Арапска бајка во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Театарот Дел Арте од Битола на 27.03.2019 со почеток од 18:00 часот на големата сцена во Центарот за култура од Битола, ќе постави театарска претстава за деца „Принцезата Захра“ по текст на Димитар Захариевски, а во режија на Бојан Стојков. Арапска приказна со силна порака за најмалите, а деталите околу оваа бајка дознајте ги од разговорот во продолжение.

Share.