Аурора на Нона

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Синоќа во малата сала при НУ Центар за култура – Битола, 16 годишната битолчанка Ивона Марковска – Нона ја промовираше својата книга „Аурора”, за која како што велат од издавачката куќа „Култура”, е четиво од кое поука можат да извлечат сите кои би ја прочитале.
Авторката Ивона Марковска – Нона, раскажува како за оваа книга си ја дала душата, срцето, но и самата себеси.
Секој е херој на својата приказна, порачува Марковска.
Прашавме, зошто книгата се вика Аурора.
Ивона Марковска – Нона е ученичка во Гимназијата „Јосип Броз Тито”, а љубовта кон пишаниот збор ја имала уште од мала.
Share.