Бадел денеска во винаријата „Чифлик“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Се одржа 22-та традиционална Баделова средба.

Тргнале од Јоаким Осоговски Крива Паланка. Денеска стигнаа во Битола.

Бадел своето патување низ Македонија го продолжи во Битола, за локација ја избраа винаријата „Чифлик“.

Хрватската компанија вели дека е задоволна од тоа како нивните производи се пробиваат на македонскиот пазар.

Винаријата „Чифлик“ како домаќин задоволна што успеаа Битола да ја претстават во убаво светло. Се заблагодарија до сите оние кои помогнаа за денешниот настан.

Традиционални македонски јадења, македонски народни носии песни и ора во пријатна атмосфера со голем број на посетители.

Меѓу нив и бендот на Тоше кој изведуваше македонски популарни песни, вака денеска беше во потпелистерието.

 

 

 

Share.