„Бегството на Зорба“ за македонската историја

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Бегството на Зорба е најновата збирка на колумни на македонецот Јован Христовски кој живее во Шведска. Тој на стотина страни зборува за историјата, национализмот и како што вели малку познати факти за јавноста.

Книгата беше промовирана во интимниот театар од Битола.

Share.