Бензините и мазутот поскапуваат

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98 се зголемуваат за 1,00
денар/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки
малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 06.09.2021 година, и со тоа
малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 73,00 ден/лит, додека малопродажната цена на
ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 75,00 ден/лит.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1),
не се менуваат, односно остануваат на исто ниво, како што биле утврдени со одлуката за утврдување на
највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 06.09.2021 година, и со
тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 63,50 ден/лит, додека малопродажната цена на
Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 63,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,552 денар/килограм, во однос на
малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на
нафтените деривати и горива за транспорт од 06.09.2021 година и со тоа малопродажната цена на Мазутот
М-1 НС изнесува 38,395 ден/кг

– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 73,00 (денари/литар)
– Моторен бензин – ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 75,00 (денари/литар)
– Дизел гориво – ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 63,50 (денари/литар)
– Масло за горење – Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 63,00 (денари/литар)
– Мазут М-1 НС – 38,395 (денари/килограм)

Сподели