Битола за 11 Октомври

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денот на антифашистичкото востание на македонскиот народ и почетокот на народноослободителната борба, 11 Октомври, денеска се одбележува и во Битола.

Делегација на Сојузот на борците од Битола, заменик градоначалничката Емилија Костурски, претставници на Советот на Општина Битола, на политичките парти,  Здружението на пензионери и други граѓани, денеска положија свежо цвеќе и се поклонија пред Споменикот на револуцијата пред Центарот за култура во Битола.

apla.mk

Share.