Битолската магнолија во снег

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Битолската снежна пролет ни даде ретка можност да ги видиме препознатливите магнолии ,,кај саатот“ расцутени во снег.

Утрово еден наш сограѓанин ги фотографирал, а ние ги позајмивме за да ги споделиме со вас.

Магнолијата е листопадно зимзелено дрво и најчесто цвета во јуни, а потекнува од Северна Америка и Источна Азија.

Share.