Битолски филм на интернационален натпревар

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Дечките кои освоија прво место на “FilmConvert Competition” пред две години, повторно се во трка за првото место на овој пат поголем натпревар од интернационален калибар.

Краткиот филм „Dogs of War“ е единствениот претставник од Македонија и се натпреварува за прво место на најголемиот интернационален натпревар за краток филм „My Rode Reel“, организиран од компанијата RØDE.

Разбојник фатен на сред ограбување патрола, единствениот начин да се спаси е да го изманипулира својот поранешен колега.

Филмот е драма во која се зборува за изборот помеѓу чесност и материјализам – изборот е очигледен.

Гласањето трае до 5ти септември, а во моментов се 5ти од вкупно 1616 филмови и им треба нашата поддршка да го осигураат првото место.

Со притискање на копчето Vote и логирање преку e-mail, Google+ или Facebook на линкот подолу можете да им дадете поддршка на овие млади момци и девојки, а воедно да го погледнете и филмот.

https://www.rode.com/myrodereel/watch/entry/6078

Share.