Бомбашот од Подгорица оставил проштално писмо на шест страни

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Писмо од шест страни најде полицијата при претрес во станот на Далибор Јауковиќ, за кој постојат сомневања дека ја фрли вчера бомбата во амбасадата на САД.

Јауковиќ во писмото, меѓу другото, и се обраќа на фамилијата и роднините и ги моли да му простат за тоа што ќе го направи, пишува црногорскиот дневник „Побједа“. Во прошталното писмо тој ги опишува и своите лични и политички ставови.

Како што наведува „Побједа“ ова писмо би можело да пружи одговор за тоа кои се мотивите за нападот на Јауковиќ.

Во меѓувреме од црногорската полиција соопштија дека Јауковиќ по нападот не се разнел себе, туку бомбата била случајно активирана.

https://fokus.mk

Share.