Ботега Венета старуваше со новата Пролет-Лето 2021 кампања

За прв пат по исклучувањето од социјалните медиуми беше промовирана кампањата за колекцијата на Ботега Венета која го носи името Салон 01 и  е наменета за сезоната Пролет/Лето 2021.
После неполн месец откако целосно се исклучи од социјалните мрежи за прв пат, Даниел Ли и неговиот креативен тим одлучуваат во кампањата  да вклучат две познати уметници: Германската концептуална уметница Розмари Трокел и актерката, композиторка и сценаристка Шејла Атим.
Кампањата ги вклучува и моделите Нора Свенсон, Никита Стсјолоков, Отава Квами, Андреа Русо, а за фотографиите е задолжен Тирон Лебон. Вистинските ѕвезди на кампањата се секако текстурите и боите на Ботега Венета кои доминираат во колекцијата.
Сподели