Бошковски советник за странски инвестиции во кабинетот на Заев

0
714

Љубе Бошковски ќе биде посебен советник за странски инвестиции во Кабинетот на премиерот Зоран Заев.

Портпаролот на Владата Миле Бошковски вели дека бил прворангиран од пријавените кандидати кои ги исполнуваат условите на објавениот конкурс.

Медиумите пишуваат дека Бошковски ќе зема месечна плата во висина од 50.000 денари.

Примени се уште 4 посебни советници на премиерот.