Вакцинирање на вашите миленици

Вакцинирањето на вашите миленици е витална компонента за одговорна грижа на миленичињата.

Веднаш откако ќе го пречекате вашето ново милениче во вашиот дом, закажете состанок за имунизација. За време на вашата прва посета, ветеринарот ќе постави распоред за имунизација за вашето мало кученце или маче за да ги заштити од болести.

Вакцинациите за кученца треба да започнат рано кај вашите кутриња, во првите неколку недели откако ќе го донесете дома.

Разговарајте со вашиот ветеринар кога е најдобро време да закажете.

Вакцините помагаат да се спречат болести како што се беснило, Лајмска болест и дисперзија.

Мачките имаат голема корист од вакцините кои спречуваат вирус на херпес кај мачки, леукемија кај мачки и беснило.

Ако сте посвоиле возрасно или постаро животно, проверете дали и тие се имунизирани.

Вакцинациите имаат потреба од обновување и не се наменети само за млади миленичиња.

Сподели