Вежба за спасување на повредено лице при земјотрес од висококатница во Битола

Денеска во Битола се одржа обука и вежба на која Тимот за брз одговор за заштита и спасување од планини од Битола, покажа вежба за спасување на повредено лице при земјотрес од висококатница во Битола кое потоа се носи во болница. Најнапред на присутните им беше објаснeта ситуацијата, односно во какви случаи можат да се користат техники со јаже.

На вежбата беше присутен и директорот на дирекцијата за заштита и спасување.

Инаку тимот за брз одговор досега учествувал во голем број спасувачки акции.

Сподели