Вечерва многу високо загадување во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Многу високо загадување вечерва во Битола измерија мерните станици на Министерството за животна средина.

И во центарот на градот многу високо загадување и со ПМ 10 и ПМ 2,5 честичките, исто како и во индустрискиот дел на Битола, каде во 22 часот е регистрирано многу високо загадување со ПМ 10 честичките.

Освен со ПМ 10 и ПМ 2,5 честичките, во центарот на Битола вечерва има високо загадување со јаглерод моноксид и средно загадување со азотен диоксид.

Share.