(ВИДЕО) Во Израел прават тенк кој ќе се управува на далечинско

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

За неколку години ќе се употребува тенк кој работи на далечинско.

Израелците прават „паметен тенк“, кој ќе се управува на далечинско и ќе обавува најопасни операции.

Посадата ќе носи шлем како што имаат пилотите од авионите „Ф-35“ но ќе може да војува и без посада внатре. Ќе имаат преглед на состојбата на терен од 360 степени преку бројни сензори а војниците ќе имаат „Iron viziоn“ екран пред себе.

Сериското производство би можело да почне за неколку години, а прва ќе го проба израелската војска.
https://youtu.be/iSMWqsX84R4?t=14
Share.