Видео: Иле Мурат го фати крстот во Велушина

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Велушина се фрлаше светиот крст на ден Водици. Најсреќен беше Иле Мурат.

Светиот крст се фрлаше во реката кај Храмот Св. Богородица во Велушина.

Share.