(ВИДЕО) Падна снег во една европска држава

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

По многу топлото време необично за април, на северот на Франција, во Нормандија вчера падна снег.

Откако се води метеоролошката служба во земјата овој април е меѓу најтоплите, додека март беше исклучително студен. Метеоролозите најавуваат и силни ветришта со невреме. Снегот утре ќе премине во дожд, така што наместа се најавуваат и поплави.

Share.