ВИДЕО: Пресметка меѓу Груевски и Џафери

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Со вода беше испрскан претседателот на Собранието Талат Џафери од пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски кога спикерот почна да ја отвора раасправата за Законот за употребата на јазиците. Груевски се обиде да му ја земе и картичката за гласање, по што Џафери даде пауза од 15 минути. Потоа дојде до туркање меѓу Груевски и Џафери, па собраниското обезбедување беше приморано да интервенира.

Фото: М. Златевска

Share.