Викендов на подрачјето на СВР Битола санкционирани 218 возачи

На 02/03/04 април на подрачјето на СВР Битола биле извршени засилени контролни активности на патниот сообраќај. Притоа, биле откриени и санкционирани 218 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина, 26 возачи кои не поседувале возачка дозвола, четири возила со истечена регистрација, 14 возачи кои зборувале на мобилен телефон додека управувале возило, седум кои не користеле сигурносен појас, седум кои извршиле неправилно престигнување, а шест возачи управувале возило под дејство на алкохол и тие биле отстранети од сообраќај. За сите прекршоци биле издадени соодветни налози.

Сподели