Викендов „Pelister Downhill Cup“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Pelister Downhill Cup“ се одрува според правилата нa Union Cycliste Internationale UCI и по правилата на Македонската Велосипедска Федерација, а е во рамките на Балканскиот Downhill Cup и ќе биде бодуван за ранг листа на ВФМ Велосипедската Федерација на Македонија.

Категории: Men Elite / Men Junior / Men Masters / Men and Women Hobby.

Технички спецификации на патеката
Должина: 2100 метри
Висинска разлика: 425 метри

Медали и пехари ќе бидат доделени на сите категории за првите тројца пласирани натпреварувачи.
Организаторот во соработка со спонзорите и партнерите на трката обезбедува дополнителни награди за најдобрите три времиња од сите категории:
Наградата за првото најдобро време изнесува 400 евра
Наградата за второто најдобро време изнесува 200 евра
Наградата за третото најдобро време изнесува 100 евра.

Share.