Владата ја сопре продажбата на блиндираниот „Мерцедес“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Владата синоча на седница одлучи да ја стави во мирување продажбата на „мерцедесот“ вреден 600.000 евра што го набави претходнтата влада, со цел да осигури дека никој нема да ја искористи оваа постапка за да избегне одговорност во судскиот процес каде ова возило е материјален доказ. За набавката на „мерцедесот“ СЈО отвори предмет „Тенк“ кој е во судска постапка.

Share.